YARALI BULUNAN NESLİ KIRMIZI LİSTEDEKİ TOY KUŞU VAN'DA TEDAVİ ALTINA ALINDI

Muş'un Malazgirt ilçesinde bitkin halde bulunan, nesli koruma altında olan toy kuşu Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Yaban Hayvanlar Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavi altına alındı.

Nesli tükenmekte olduğu için kırmızı listede yer alan toy kuşu, vatandaşlar tarafından Malazgirt ilçesinde yaralı ve bitkin halde bulundu.

Uçabilen en büyük kuş türlerinden biri olan nesli yok olma tehlikesi altındaki kuşu görenler, Doğa Koruma ve Milli Parklar Muş İl Müdürlüğü ekiplerine haber verdi.

Toy kuşunun bulunduğu alana giden ekipler, aynı cins iki bulup Van YYÜ Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezine getirerek buradaki yetkililere teslim etti.

Van YYÜ Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Prof. Dr. Lokman Aslan, iki kuştan birinin ölü olduğu diğeri de çok bitkin halde getirildi. “Ölü kuştan yorgun düşmelerindeki asıl nedenini öğrenmek için gerekli tahkikleri yaptıktan sonra Bizim yaptığımız tespitlere göre göç yorgunluğu, avcıların rahatsız etmesi ya da yaralamasından Doğa Koruma ve Milli Parklar Muş İl Müdürlüğü ekipleri tarafından bize biri yaralı biri ölü 2 toy kuşu getirdi. Biz de burada bu kuşun tedavisini en kısa sürede tamamlayıp doğal alanına bırakmanın gayretindeyiz" dedi.