Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
hur kol

URARTU SANATINI İŞLEYEN VAN OLGUNLAŞMA ENSTİTÜSÜ DEPREMZEDELERE TULUM, BATTANİYE VE YELEK ÜRETİYOR

Yaşam 14.03.2023 - 08:27, Güncelleme: 08.12.2023 - 03:56 1411+ kez okundu.
 

URARTU SANATINI İŞLEYEN VAN OLGUNLAŞMA ENSTİTÜSÜ DEPREMZEDELERE TULUM, BATTANİYE VE YELEK ÜRETİYOR

Van Olgunlaşma Enstitüsü, Kahramanmaraş merkezli ve 11 ili etkileyen depremlerden etkilenen vatandaşlar için tulum, battaniye ve yelek üretiyor.
Kahramanmaraş merkezli ve 11 ili etkileyen depremlerin ardından tüm yurtta olduğu gibi Van’da da yaraların sarılması noktasında çalışmalar aralıksız sürüyor. Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü 2019 yılında kurulan 24 ilden biri olan Van Olgunlaşma Enstitüsü Urartu ve bölgenin eski geleneksel sanatı ve izlerini gün yüzüne çıkarma çalışmalarını yürükleri atölyelerini depremzedelere battaniye, yelek üretim atölyesine çevirdiler. İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Van Olgunlaşma Enstitüsü, 44 usta öğretici çalışanlarıyla depremzede vatandaşlar için atölyelerinde tulum, battaniye ve yelek üretimini gerçekleştiriyor. Van Olgunlaşma Enstitüsü Müdür Yardımcısı Çiğdem Çiftçi: “Van Olgunlaşma Enstitüsü 2019 yılında kuruldu. Urartu Selçuklu mimarisi üzerine çalışmalar yapıyoruz, buralarda nasıl çalışmalar yıldığını bunlarla ilgili araştırmalar yapıyoruz. ama büyük felaket olan 6 Şubat’ta çalışmalarımızı bıraktık. Şimdi depremzedeler için battaniye, yelek yapıyoruz. ustalarımızla birlikte. Şimdiye kadar 300 battaniye ürettik. Battaniyelerimiz kapitonedir, su geçirmez. Yaptıklarımızı büyükşehir belediyesine veya valiliğe teslime diyoruz. Onlar da deprem bölgelerine gönderiyorlar.”
Van Olgunlaşma Enstitüsü, Kahramanmaraş merkezli ve 11 ili etkileyen depremlerden etkilenen vatandaşlar için tulum, battaniye ve yelek üretiyor.

Kahramanmaraş merkezli ve 11 ili etkileyen depremlerin ardından tüm yurtta olduğu gibi Van’da da yaraların sarılması noktasında çalışmalar aralıksız sürüyor.

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü 2019 yılında kurulan 24 ilden biri olan Van Olgunlaşma Enstitüsü Urartu ve bölgenin eski geleneksel sanatı ve izlerini gün yüzüne çıkarma çalışmalarını yürükleri atölyelerini depremzedelere battaniye, yelek üretim atölyesine çevirdiler.

İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Van Olgunlaşma Enstitüsü, 44 usta öğretici çalışanlarıyla depremzede vatandaşlar için atölyelerinde tulum, battaniye ve yelek üretimini gerçekleştiriyor.

Van Olgunlaşma Enstitüsü Müdür Yardımcısı Çiğdem Çiftçi: “Van Olgunlaşma Enstitüsü 2019 yılında kuruldu. Urartu Selçuklu mimarisi üzerine çalışmalar yapıyoruz, buralarda nasıl çalışmalar yıldığını bunlarla ilgili araştırmalar yapıyoruz. ama büyük felaket olan 6 Şubat’ta çalışmalarımızı bıraktık. Şimdi depremzedeler için battaniye, yelek yapıyoruz. ustalarımızla birlikte. Şimdiye kadar 300 battaniye ürettik. Battaniyelerimiz kapitonedir, su geçirmez. Yaptıklarımızı büyükşehir belediyesine veya valiliğe teslime diyoruz. Onlar da deprem bölgelerine gönderiyorlar.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve enfarklihaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.