Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
hur kol

VAN GÖLÜ'NÜN GÜZELLİKLERİNE DİKKAT ÇEKMEK İÇİN KIŞ ORTASINDA SUYA GİRDİLER

Yaşam 08.02.2023 - 10:21, Güncelleme: 08.12.2023 - 03:56 2694+ kez okundu.
 

VAN GÖLÜ'NÜN GÜZELLİKLERİNE DİKKAT ÇEKMEK İÇİN KIŞ ORTASINDA SUYA GİRDİLER

Van Gölü Aktivistleri Derneği üyeleri, Van Gölü'nün güzelliklerine dikkat çekmek amacıyla '4 mevsim Van Denizi'nde yüzmeye var mısınız?' sloganıyla kış ortasınd
Van Gölü Aktivistleri tarafından 5.’si düzenlenen kış yüzme etkinliğine Van, Bitlis ve İstanbul’dan yüzücü ve doğaseverler katıldı. Aktivist ve doğaseverler, Van’ın Gevaş ilçesinde Ahtamar adası karşısında bulunan yarımadada suya girmek için hazırlandılar. Kış yüzme etkinliğine, katılanlar, kartopu oynadı, müzik eşliğinde halay çekip ve eşsiz manzara karşısında semaver çayı içerek gönüllerince hem eğlendiler hem de farkındalık için soğuk havaya ve her yer karla kaplı yerde suya girdiler. Katılımcılar göle girmeden önce karla vücutlarını soğuk havaya alıştırıp ve ısınma hareketlerinden sonra hep beraber ‘Van Gölü Kirlenmesin Mavi Kalsın’ sloganıyla suya atladılar. Röp: Derya Çelik Vangölü Aktivistleri Derneği üyesi Röp: Turan Altıntaş Van Gölü Aktivistleri Derneği Eğitmeni DEŞİFRE : Bahattin Ceylan- Van Gölü Aktivistleri Derinden 5-ci Van Gölü Yüzme Yüzme aktivitemizi yaptık. Van Gölü mavi kalsın kirlenmesin sloganımızda suya girdik. çok soğuk ama buna değere sahip çıkmamız lazım. Değer vermemiz lazım. Gençlerimize bu konuda yönlendirmek lazım. Merhabalar Ayhan, benim adım Ayhan İlhan. Dört arkadaşımla birlikte İstanbuldan geldik. aktivistlerin daveti üzerine buraya geldik. Yazın da burada cofesfer yapmıştık. Onlarla birlikte Van Gölü aktivistler yapmış oldu. Bu etkinlikleri önemsiyoruz. Van Göl özelinde çevre için doğa için çok güzel etkinlikler yapıyorlar. Kış olarak ilk defa giriyor. Van gölünde Datça da girdik. Datça katılıyoruz. Kış partonları oluyor dolayısıyla bunlar için çalışma yapıyoruz istanbulda ama kesinlikle var burası çünkü solalı su kaldırma k tuzlu suya göre biraz farklı dolayısıyla çok farklı bir deneyim. mutlaka denerim açıkçası. Aktifinden Derya Çelik Şu an Van gölünde gevaştayız. Bugün beş Şubat 2023 Bu sene beş yüzenlenen kış yüzme etkinliği için buradayız. Dikkat çekmek için buradayız. İklim krizinde bir kurakla dikkat çekmek için buradayız. Yaklaşık 30 kişilik bir ekiple geldik. Van gölünün çevresi ilçelerinden ve İstanbul'dan doğu bestan buradayız. Ben Başkanım bugün beş Şubat, bugün itibariyle Van Gölü yüzleştirdik dördüncü beşincisi gerçekleşmiş durumda. Van Gölü için şu anda hava sıcaklığı yaklaşık eksi derecelerde, su sıcaklığı ise beş derece. Şu an Van Gölü yüzmelerini neden önemsiyor. Farkındalık çalışması Van Gölü güzelliklerini göstermeye çalışıyoruz. Her mevsim Van Gölü güzelliklerinin görülebileceğini, kız sporuna önem verdiğimizi göstermek istiyoruz. İklim krizi denen olguya dikkat çekerek bunu da söylemek istiyorum. İklim krizinin aslında hayatımızı etkilediğini, Van gölündeki kuraklığa sebebiyet verdiğini ve ülkemizde yağışlarda sürekli bir sapmalar olduğunu görüntüleyebiliyoruz ev Van gölün çekilmesi de yaşanıyor. Temennimiz yağışların tekrardan düzelmesi ve iklim krizi etkilerinin azaltılması diye umuyoruz. Şu an Van Gölü güzelliklerine biz tanık olduk. İzleyenlerin ve bütün ülkemizin bu güzelliklere tanıklık edebilmesi için buraya davet ediyoruz. Teşekkür  
Van Gölü Aktivistleri Derneği üyeleri, Van Gölü'nün güzelliklerine dikkat çekmek amacıyla '4 mevsim Van Denizi'nde yüzmeye var mısınız?' sloganıyla kış ortasınd

Van Gölü Aktivistleri tarafından 5.’si düzenlenen kış yüzme etkinliğine Van, Bitlis ve İstanbul’dan yüzücü ve doğaseverler katıldı.

Aktivist ve doğaseverler, Van’ın Gevaş ilçesinde Ahtamar adası karşısında bulunan yarımadada suya girmek için hazırlandılar.

Kış yüzme etkinliğine, katılanlar, kartopu oynadı, müzik eşliğinde halay çekip ve eşsiz manzara karşısında semaver çayı içerek gönüllerince hem eğlendiler hem de farkındalık için soğuk havaya ve her yer karla kaplı yerde suya girdiler.

Katılımcılar göle girmeden önce karla vücutlarını soğuk havaya alıştırıp ve ısınma hareketlerinden sonra hep beraber ‘Van Gölü Kirlenmesin Mavi Kalsın’ sloganıyla suya atladılar.

Röp: Derya Çelik Vangölü Aktivistleri Derneği üyesi

Röp: Turan Altıntaş Van Gölü Aktivistleri Derneği Eğitmeni

DEŞİFRE : Bahattin Ceylan- Van Gölü Aktivistleri Derinden 5-ci Van Gölü Yüzme Yüzme aktivitemizi yaptık. Van Gölü mavi kalsın kirlenmesin sloganımızda suya girdik. çok soğuk ama buna değere sahip çıkmamız lazım. Değer vermemiz lazım. Gençlerimize bu konuda yönlendirmek lazım. Merhabalar Ayhan, benim adım Ayhan İlhan. Dört arkadaşımla birlikte İstanbuldan geldik. aktivistlerin daveti üzerine buraya geldik. Yazın da burada cofesfer yapmıştık. Onlarla birlikte Van Gölü aktivistler yapmış oldu. Bu etkinlikleri önemsiyoruz. Van Göl özelinde çevre için doğa için çok güzel etkinlikler yapıyorlar. Kış olarak ilk defa giriyor. Van gölünde Datça da girdik. Datça katılıyoruz. Kış partonları oluyor dolayısıyla bunlar için çalışma yapıyoruz istanbulda ama kesinlikle var burası çünkü solalı su kaldırma k tuzlu suya göre biraz farklı dolayısıyla çok farklı bir deneyim. mutlaka denerim açıkçası. Aktifinden Derya Çelik Şu an Van gölünde gevaştayız. Bugün beş Şubat 2023 Bu sene beş yüzenlenen kış yüzme etkinliği için buradayız. Dikkat çekmek için buradayız. İklim krizinde bir kurakla dikkat çekmek için buradayız. Yaklaşık 30 kişilik bir ekiple geldik. Van gölünün çevresi ilçelerinden ve İstanbul'dan doğu bestan buradayız. Ben Başkanım bugün beş Şubat, bugün itibariyle Van Gölü yüzleştirdik dördüncü beşincisi gerçekleşmiş durumda. Van Gölü için şu anda hava sıcaklığı yaklaşık eksi derecelerde, su sıcaklığı ise beş derece. Şu an Van Gölü yüzmelerini neden önemsiyor. Farkındalık çalışması Van Gölü güzelliklerini göstermeye çalışıyoruz. Her mevsim Van Gölü güzelliklerinin görülebileceğini, kız sporuna önem verdiğimizi göstermek istiyoruz. İklim krizi denen olguya dikkat çekerek bunu da söylemek istiyorum. İklim krizinin aslında hayatımızı etkilediğini, Van gölündeki kuraklığa sebebiyet verdiğini ve ülkemizde yağışlarda sürekli bir sapmalar olduğunu görüntüleyebiliyoruz ev Van gölün çekilmesi de yaşanıyor. Temennimiz yağışların tekrardan düzelmesi ve iklim krizi etkilerinin azaltılması diye umuyoruz. Şu an Van Gölü güzelliklerine biz tanık olduk. İzleyenlerin ve bütün ülkemizin bu güzelliklere tanıklık edebilmesi için buraya davet ediyoruz. Teşekkür

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve enfarklihaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.