Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
hur kol

VAN'DA BAYRAM ARİFESİNDE ÇARŞI PAZARDA YOĞUNLUK

Yaşam 20.04.2023 - 13:00, Güncelleme: 08.12.2023 - 03:56 2733+ kez okundu.
 

VAN'DA BAYRAM ARİFESİNDE ÇARŞI PAZARDA YOĞUNLUK

Van'da Ramazan Bayramı arifesinde kentin en işlek cadde ve sokaklarında hareketlilik yaşandı.
Ramazan Bayramı dolayısıyla ihtiyaçlarını temin etmek isteyen vatandaşlar, ramazanın bayramına sayılı günler kala yoğunluk oluştururken, kent merkezinde hareketlilik yaşandı. Yaşanan hareketlilik ise kentteki esnafın yüzünü güldürdü. Bayrama son birkaç gün kala vatandaşları alışveriş telaşı sararken, esnaf ise elindeki ürünleri piyasaya çıkararak satış yapmaya çalışıyor. Her bütçeye uygun malzemelerin yer aldığı tezgahlar ve alışveriş merkezleri adeta şenlik alanına dönüştü. Kimi vatandaş, tezgahlardan alışveriş yaparken kimi vatandaş ise mağazaları tercih etti. Her bayramda olduğu gibi bu bayramda da en çok berber ve terzilerin işi daha çok yoğunlaştı. Alışverişlerin son güne bırakılması terzilerin sabahlara kadar çalışmasına neden olmaktadır. Kılık kıyafet alan vatandaşlar evlerine dönmeden önce terziye uğrayarak, gerekli daraltma veya kısaltma yaptıklarından kısıtlı zaman olmasından dolayı terziler müşterilerin işlerini yetiştirmek için yoğun çaba sarf ediyorlar. Berberler de aynı şekilde yoğun bir çalışma temposu içerisinde oldukları görüldü. Hem gündüz çalıştıklarını hem de iftardan sonra sahura kadar çalıştıklarını belirten berber Metin Sezer, sıra verdikleri halde yine de yetiştiremediklerini ifade etti.  
Van'da Ramazan Bayramı arifesinde kentin en işlek cadde ve sokaklarında hareketlilik yaşandı.

Ramazan Bayramı dolayısıyla ihtiyaçlarını temin etmek isteyen vatandaşlar, ramazanın bayramına sayılı günler kala yoğunluk oluştururken, kent merkezinde hareketlilik yaşandı.

Yaşanan hareketlilik ise kentteki esnafın yüzünü güldürdü. Bayrama son birkaç gün kala vatandaşları alışveriş telaşı sararken, esnaf ise elindeki ürünleri piyasaya çıkararak satış yapmaya çalışıyor.

Her bütçeye uygun malzemelerin yer aldığı tezgahlar ve alışveriş merkezleri adeta şenlik alanına dönüştü.

Kimi vatandaş, tezgahlardan alışveriş yaparken kimi vatandaş ise mağazaları tercih etti.

Her bayramda olduğu gibi bu bayramda da en çok berber ve terzilerin işi daha çok yoğunlaştı.

Alışverişlerin son güne bırakılması terzilerin sabahlara kadar çalışmasına neden olmaktadır.

Kılık kıyafet alan vatandaşlar evlerine dönmeden önce terziye uğrayarak, gerekli daraltma veya kısaltma yaptıklarından kısıtlı zaman olmasından dolayı terziler müşterilerin işlerini yetiştirmek için yoğun çaba sarf ediyorlar.

Berberler de aynı şekilde yoğun bir çalışma temposu içerisinde oldukları görüldü. Hem gündüz çalıştıklarını hem de iftardan sonra sahura kadar çalıştıklarını belirten berber Metin Sezer, sıra verdikleri halde yine de yetiştiremediklerini ifade etti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve enfarklihaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.