VAN 65 METRE UZUNLUĞUNDA KEBAP YAPARAK REKOR KIRDI

Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı öncülüğünde Expo Fuar ve Kongre Merkezi'nde,  gerçekleştirilen fuarda tecrübeli ustalardan oluşan 20 kişilik ekip, önceden sinirinden ayrılan erkek kuzu etini "zırh" diye tabir edilen büyük bıçakla kıyma haline getirdi. Özel olarak hazırlanan şişle mangalda pişirilen 65 metrelik kebap, açılış sırasında ziyaretçilere ikram edildi.

Salih Usta olarak bilinen Salih Oral kendisine ait olan Kahramanmaraş’ta yaptığı 46 metre uzunluğundaki en uzun kebap rekorunu Van’da 65 metre yaparak kendi rekorunu güncelledi.

Salih Usta Kebap işletme sahibi Sağdun Işık,  “Bugün bir rekora imza attık. Gurme fuarına 65 Metre Kebap ile girdik. Elimizden geleni yaptık. Salih Usta Kebap olarak Kahramanmaraş’taki rekoru kırdık. 46 metre olan rekoru 65 metre olarak güncelledik. Van için elimizden geleni yaptık. Van’ı tanıtmak Van kültürünü yaşatmak için 46 Metre olan rekorunu Van’ın plakasını atıfta bulunarak 65 metre rekorunu ekarte ettik. İlimize hayırlı olsun.” İfadelerini kullandı.