Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
hur kol

VAN GURME VE GASTRONOMİ FUARI 2.KEZ KAPILARINI AÇTI

Gündem 12.09.2024 - 19:00, Güncelleme: 14.09.2024 - 11:06 404 kez okundu.
 

VAN GURME VE GASTRONOMİ FUARI 2.KEZ KAPILARINI AÇTI

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) tarafından bu yıl ikinci kez düzenlenen ‘Van Gurme ve Gastronomi Fuarı kapılarını renkli görüntülerle ziyaretçilere açtı.
Van Expo Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen ve yoğun bir katılımın olduğu fuar, horonla başladı. Açılış konuşmalarının ardından katılımcılar stantları tek tek gezerek firma yetkililerinden bilgi aldı. Fuarda Kars Kaşar peynirinden Afyon sucuğuna, Hakkâri kadın kooperatif üyelerin el sanatı ve organik sebze kurusundan,  Van yöresel yemeklerine Marmara zeytinlerinden, Trabzon peynirlerine kadar 81 ilin yöresel ürünleri yer aldı. İlk kez fuara katılan Beyazay Derneği ki tamamen engelli bireylerin yaptıkları kilim ve el sanatlarının sergilendiği stant büyük ilgi gördü. Fuar ile ilgili açıklamada bulunan Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, geçen yıl 35 katılımcı firma ile ilk fuarı gerçekleştirdiklerini anımsatarak, “Bu yıl aşarı yukarı yüzde 110 büyümüş haliyle fuarımızı gerçekleştirdik. Fuarımıza 8 ticaret ve sanayi odası, 2 borsa ve 88 stant yer alıyor. Bölgenin en renkli, en lezzetli fuarını gerçekleştiriyoruz. Güzel bir katılım olduğunu söyleyebilirim” dedi. Fuara ilk kez katılan Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı yaptığı konuşmasında terörün bitmesiyle huzurun gelmesiyle Van’da turizm, sanayi ve ticaret geliştiğini görmek memnuniyet verici olduğunu söyledi. Fuarın ikinci gününde TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof.Dr.Vedat Işıkhan da katılması beklenmektedir Fuara katılan firma yetkilileri ise gurme ve gastronomi fuarının güzel başladığını belirterek, emeği geçenlere teşekkür ettiler. Fuara katılan misafirlere teşekkür ederek konuşmasına başlayan Necdet Takva, “Bu yıl 2. si düzenlediğimiz Gurme ve Gastronomi Fuarı, oda ve borsalarımız başta olmak üzere, kamu kurumlarımız, sivil toplum örgütlerimiz, üreticilerimiz, halkımız ve Ülkemizin birçok şehrinden katılan firmaların destekleriyle daha güçlü bir hale gelmiştir. Van şehri, asrılardır güçlü medeniyetlere ev sahipliği yapmış, tarihsel ve kültürel süreçlerle birlikte her anlamda kadim bir kent haline gelmiştir. Seyyahların, gezginlerin İpekyolu üzerinde uğrak merkezlerinden biri olan Van’ın tarihi referanslarda yöresel ürünlerinin, yemek kültürünün ve doğal zenginliklerinin anlatıldığına şahitlik etmekteyiz.  Van şehri; yüzyıllardır kahvaltısı ile anılan, sahip olduğu tarım ve hayvancılık potansiyeli ile et ve süt ürünlerinden elde edilen mamuller başta olmak üzere yöresel yemekleriyle ün salmış bir medeniyete sahiptir. Malumlarınız olduğu üzere; şehrimiz, küçükbaş hayvan besiciliğinin merkezi durumundadır. Dolayısıyla, mutfağımızın gelişmesinde ve ünlenmesinde bu faktör çok önemlidir. Ayrıca Van Tarıma Dayalı Organize Besi OSB ile et üretimi projemiz Tarım ve Orman Bakanlığımız nezaretinde, Valiliğimiz, Belediyelerimiz, üretici birliklerimiz ve borsamızın destekleriyle devam etmektedir. Sonuç itibariyle bu proje; kırmızı et üretimi konusunda profesyonel bir anlayışla üretimin gelişmesine ve istihdamın artmasına vesile olacaktır.” dedi.
Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) tarafından bu yıl ikinci kez düzenlenen ‘Van Gurme ve Gastronomi Fuarı kapılarını renkli görüntülerle ziyaretçilere açtı.

Van Expo Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen ve yoğun bir katılımın olduğu fuar, horonla başladı. Açılış konuşmalarının ardından katılımcılar stantları tek tek gezerek firma yetkililerinden bilgi aldı.

Fuarda Kars Kaşar peynirinden Afyon sucuğuna, Hakkâri kadın kooperatif üyelerin el sanatı ve organik sebze kurusundan,  Van yöresel yemeklerine Marmara zeytinlerinden, Trabzon peynirlerine kadar 81 ilin yöresel ürünleri yer aldı. İlk kez fuara katılan Beyazay Derneği ki tamamen engelli bireylerin yaptıkları kilim ve el sanatlarının sergilendiği stant büyük ilgi gördü.

Fuar ile ilgili açıklamada bulunan Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, geçen yıl 35 katılımcı firma ile ilk fuarı gerçekleştirdiklerini anımsatarak, “Bu yıl aşarı yukarı yüzde 110 büyümüş haliyle fuarımızı gerçekleştirdik. Fuarımıza 8 ticaret ve sanayi odası, 2 borsa ve 88 stant yer alıyor. Bölgenin en renkli, en lezzetli fuarını gerçekleştiriyoruz. Güzel bir katılım olduğunu söyleyebilirim” dedi.

Fuara ilk kez katılan Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı yaptığı konuşmasında terörün bitmesiyle huzurun gelmesiyle Van’da turizm, sanayi ve ticaret geliştiğini görmek memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Fuarın ikinci gününde TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof.Dr.Vedat Işıkhan da katılması beklenmektedir

Fuara katılan firma yetkilileri ise gurme ve gastronomi fuarının güzel başladığını belirterek, emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Fuara katılan misafirlere teşekkür ederek konuşmasına başlayan Necdet Takva, “Bu yıl 2. si düzenlediğimiz Gurme ve Gastronomi Fuarı, oda ve borsalarımız başta olmak üzere, kamu kurumlarımız, sivil toplum örgütlerimiz, üreticilerimiz, halkımız ve Ülkemizin birçok şehrinden katılan firmaların destekleriyle daha güçlü bir hale gelmiştir. Van şehri, asrılardır güçlü medeniyetlere ev sahipliği yapmış, tarihsel ve kültürel süreçlerle birlikte her anlamda kadim bir kent haline gelmiştir. Seyyahların, gezginlerin İpekyolu üzerinde uğrak merkezlerinden biri olan Van’ın tarihi referanslarda yöresel ürünlerinin, yemek kültürünün ve doğal zenginliklerinin anlatıldığına şahitlik etmekteyiz.  Van şehri; yüzyıllardır kahvaltısı ile anılan, sahip olduğu tarım ve hayvancılık potansiyeli ile et ve süt ürünlerinden elde edilen mamuller başta olmak üzere yöresel yemekleriyle ün salmış bir medeniyete sahiptir. Malumlarınız olduğu üzere; şehrimiz, küçükbaş hayvan besiciliğinin merkezi durumundadır. Dolayısıyla, mutfağımızın gelişmesinde ve ünlenmesinde bu faktör çok önemlidir. Ayrıca Van Tarıma Dayalı Organize Besi OSB ile et üretimi projemiz Tarım ve Orman Bakanlığımız nezaretinde, Valiliğimiz, Belediyelerimiz, üretici birliklerimiz ve borsamızın destekleriyle devam etmektedir. Sonuç itibariyle bu proje; kırmızı et üretimi konusunda profesyonel bir anlayışla üretimin gelişmesine ve istihdamın artmasına vesile olacaktır.” dedi.

Van HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve enfarklihaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.