Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
hur kol

.

Dünya 19.07.2024 - 16:04, Güncelleme: 19.07.2024 - 16:04 6034+ kez okundu.
 

.

Sündüs katliamından oğlunun düğünü nedeniyle bir gün önceden yayladan dönen ve öldürülmekten kurtulan Feride Sevgili (96), 31 yıl aradan sonra aynı tarihte hayatını kaybetti.
Yakınları, adeta vefat edeceği gün 30 yıl ertelenmiş gibi, katliamın yıldönümünde 18 Temmuz’da hayatını kaybetmesini kaderin bir tecellisi olarak nitelendirdi. Feride Sevgili, diğer akrabaları gibi o yıl koyunları için Sündüs Yaylası'na gitmişti. 17 Temmuz 1993 tarihinde, yani katliamdan bir gün önce, oğlunun düğünü nedeniyle ilçeye gelmek zorunda kaldı. Koyunlarını da sağılması için katliamda hayatını kaybeden Huri Samsa’ya emanet etti. Katliamdan sadece saat farkıyla, yani bir gün arayla kurtulması sevincinin yerini, tüm akrabalarının öldürülmesi acısı aldı. Ömrü boyunca unutamadığı o vahşetin acısı, katliamın 31. yıldönümünde aynı gün yani 18 Temmuz tarihinde hayatını kaybetmesiyle son buldu Kerem Sevgili : 31 yıl önce Sündüs yaylasında iken bizim Huri Samsa Yengemiz dedi ki Sen git kendi düğününü yap Ondan sonra gel ben senin hayvanlarına bakacağım. kendisi gitti geldi gitti çocuğun düğününü yaptı aynı o gece eğer orada olsaydı o da onlarla beraber şehit olurdu. Allah demek ki birisinin duasını kabul etti 31 Yıl onun ömrünü uzattı. aynı bugüne denk geldi bugün şehitlerimizin günüydü O da Bugün ikindi namazından rahmete gitti. Onu da getirdi kabristan'a defneettik. Allah hepsine de razı olsun Allah onların cennetine yeri de cennet eylesin şehitlerimizin yeri de cennet olsun bizi de onların hatırına versin Allah o canilerin şeysine de bırakmasın. Allah rahmet eylesin Hepsine de teşekkür ederim. Sabahattin Samsa: Bu gün Van Bahçesaray Sündüs yaylanın katliamının 31 yıl dönümünün almak için Bahçesaray’a gelmiştik. Bahçesaray’a gelirken bu vefat eden merhume Feride sevgilisi Yengemiz 31 yıl önce Bu da sündüs katliamı da şeyi düşen kişilerle birlikte yayladıydı. Oğlunun düğünü olduğu için o gün Yayladan annemle birlikte oradaydı Annem dedi ki Feride yenge siz gidin Oğlunuzun düğününe Ben sizin koynunuzda sağacağım Bir iki güne kadar peynirlerinizi de yaparım. Oğlunuzun düğününü gerçekleştirdikten sonra gelirsiniz. Feride Yengemiz Feride sergili o gün 31 yıl önce Bahçesaray Sündüs katliamında şehit olan kişilerle birlikte ayrılıp kendisi ilçeye oğlunun düğünü için geldi geldikten sonra bir gün sonra terör örgütü Sündüs katliamını gerçekleştirdi. Orada 24 tane insanımızı şehit ederken bunu şöyle anlatıyorum mucizeye bak 31 yıl önce biz de bugün Bahçesaray anma programıiçin geldik. Feride Yengemiz rahatsız idi. Bir haftaydı ağır rahatsızlığı falan vardı. Bitkin haldeydi ve aynı Sündüs katliamın olduğu güne 31 yıl sonra kendisi de aynı o Sündüs’teki vefat eden kişilerin aynı gün tarihinde kendisine vefat etti. Şunu anlatıyoruz mucizesi 31 yıl önce aynı güne denk gelmesi bu da ayriyeten bir durum kendisine rahmetle anıyoruz yakınlarında başsağlığı diliyoruz Mekanı cennet olsun. Sündüs’tekileirn de Mekanları cennet olsun burada yatan Bu kabristandaki  
Sündüs katliamından oğlunun düğünü nedeniyle bir gün önceden yayladan dönen ve öldürülmekten kurtulan Feride Sevgili (96), 31 yıl aradan sonra aynı tarihte hayatını kaybetti.

Yakınları, adeta vefat edeceği gün 30 yıl ertelenmiş gibi, katliamın yıldönümünde 18 Temmuz’da hayatını kaybetmesini kaderin bir tecellisi olarak nitelendirdi.

Feride Sevgili, diğer akrabaları gibi o yıl koyunları için Sündüs Yaylası'na gitmişti. 17 Temmuz 1993 tarihinde, yani katliamdan bir gün önce, oğlunun düğünü nedeniyle ilçeye gelmek zorunda kaldı. Koyunlarını da sağılması için katliamda hayatını kaybeden Huri Samsa’ya emanet etti. Katliamdan sadece saat farkıyla, yani bir gün arayla kurtulması sevincinin yerini, tüm akrabalarının öldürülmesi acısı aldı. Ömrü boyunca unutamadığı o vahşetin acısı, katliamın 31. yıldönümünde aynı gün yani 18 Temmuz tarihinde hayatını kaybetmesiyle son buldu

Kerem Sevgili : 31 yıl önce Sündüs yaylasında iken bizim Huri Samsa Yengemiz dedi ki Sen git kendi düğününü yap Ondan sonra gel ben senin hayvanlarına bakacağım. kendisi gitti geldi gitti çocuğun düğününü yaptı aynı o gece eğer orada olsaydı o da onlarla beraber şehit olurdu. Allah demek ki birisinin duasını kabul etti 31 Yıl onun ömrünü uzattı. aynı bugüne denk geldi bugün şehitlerimizin günüydü O da Bugün ikindi namazından rahmete gitti. Onu da getirdi kabristan'a defneettik. Allah hepsine de razı olsun Allah onların cennetine yeri de cennet eylesin şehitlerimizin yeri de cennet olsun bizi de onların hatırına versin Allah o canilerin şeysine de bırakmasın. Allah rahmet eylesin Hepsine de teşekkür ederim.

Sabahattin Samsa: Bu gün Van Bahçesaray Sündüs yaylanın katliamının 31 yıl dönümünün almak için Bahçesaray’a gelmiştik. Bahçesaray’a gelirken bu vefat eden merhume Feride sevgilisi Yengemiz 31 yıl önce Bu da sündüs katliamı da şeyi düşen kişilerle birlikte yayladıydı. Oğlunun düğünü olduğu için o gün Yayladan annemle birlikte oradaydı Annem dedi ki Feride yenge siz gidin Oğlunuzun düğününe Ben sizin koynunuzda sağacağım Bir iki güne kadar peynirlerinizi de yaparım. Oğlunuzun düğününü gerçekleştirdikten sonra gelirsiniz. Feride Yengemiz Feride sergili o gün 31 yıl önce Bahçesaray Sündüs katliamında şehit olan kişilerle birlikte ayrılıp kendisi ilçeye oğlunun düğünü için geldi geldikten sonra bir gün sonra terör örgütü Sündüs katliamını gerçekleştirdi. Orada 24 tane insanımızı şehit ederken bunu şöyle anlatıyorum mucizeye bak 31 yıl önce biz de bugün Bahçesaray anma programıiçin geldik. Feride Yengemiz rahatsız idi. Bir haftaydı ağır rahatsızlığı falan vardı. Bitkin haldeydi ve aynı Sündüs katliamın olduğu güne 31 yıl sonra kendisi de aynı o Sündüs’teki vefat eden kişilerin aynı gün tarihinde kendisine vefat etti. Şunu anlatıyoruz mucizesi 31 yıl önce aynı güne denk gelmesi bu da ayriyeten bir durum kendisine rahmetle anıyoruz yakınlarında başsağlığı diliyoruz Mekanı cennet olsun. Sündüs’tekileirn de Mekanları cennet olsun burada yatan Bu kabristandaki

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve enfarklihaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.